Honing recepten

 

HONING-KRUIDKOEK

Ingrediƫnten:

60 gram boter

150 gram honing (3 volle eetlepels)

150 gram lichtbruine basterdsuiker

300 gram zelfrijzend bakmeel

mespuntje zout

2 theelepels koekkruiden

2 theelepels gemberpoeder of 3 theelepels gembersiroop

2 theelepels kaneel

100 gram rozijnen

1 ei

1,5 dl melk

Benodigdheden: Mixer met kloppers en Cakevorm.

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, Vet het bakblik in. Laat de boter smelten in een pan. Roer de honing en de suiker erdoor en laat het mengsel weer afkoelen. Zeef het bakmeel met het zout. Roer het honingmengsel erdoor. Voeg de andere ingrediƫnten toe en roer alles goed door elkaar. Schep het deeg in de cakevorm. Bak de koek 75 minuten in het midden van de oven. Kijk na ongeveer 45 minuten of de koek niet te bruin wordt. Draai in dat geval de oven wat lager. Als de koek gaar is, moet hij stevig aanvoelen. Keer het blik op een rooster en laat de koek afkoelen.

TOP