Geslaagden 2023

Imkersvereniging Wehl geeft elk jaar verschillende cursussen, in 2023 waren dat een basiscursus bijenhouden en een Gevorderdencursus bijenhouden.

De cursussen worden midden in de natuur gegeven, je bent even uit de alledaagse sleur samen met mensen die ook hart voor de natuur hebben en niet bang zijn voor een bijensteek zo af en toe. We streven ernaar dat onze cursussen je niet alleen leren hoe je moet imkeren maar ook een aanvulling zijn op het welzijn van de mens.

Dinsdagavond 17 oktober, tijdens onze imker café in het KBC te Wehl, mochten we 13 diploma’s overhandigen aan de geslaagde cursisten van de Basiscursus bijenhouden, en 6 diploma’s voor de gevorderdencursus bijenhouden.

Dit jaar hadden we weer 2 leuke en een gezellige groepen, die tijdens de diploma uitreiking in de schijnwerpers werden gezet. Een aantal grappige anekdotes kwamen voorbij. Ook de leraren werden, door de cursisten, tijdens de diploma-uitreiking in het zonnetje gezet. Ze kregen een heuse “eerste hulp beginnerscursus box”  compleet met anti prik zalf, pennen en een aansteker.

Na de diploma-uitreiking was er een presentatie te zien over Aziatische hoornaars. Deze presentatie werd gegeven door Arnold Kok.